Českobudějovicko skrze MAS Rozkvět a projekt MAP dostane zvláštní podporu v oblasti vzdělávání. Pro svůj unikátní výcvikový program nás vybral Nadační fond Eduzměna.
Výběr jazyka
- cz
- en
- de
Obsah
Pozvánka na ochutnávku kulinářských „drobností“ z cisterciácké kuchyně
Datum konání: 9. 6. 2025 začátek od 15:30
Místo konání: Žďár nad Sázavou, Havlíčkovo nám. 253/5, Žďár nad Sázavou
Typ akce: gastronomie
Organizátor: Neuvedeno
Ochutnávku připravili studenti kurzu „ Malý masterchef“ pod vedením Míši Markové, kteří se
s vámi podělí také o své zážitky z toho kurzu plného vůní a chutí.
Receptury kulinářských „drobností“ jsou inspirovány historickými recepty z cisterciáckých
klášterů ve střední Evropě, s použitím tradičních surovin ze Žďáru nad Sázavou a okolí.
Použité receptury obdrží také návštěvníci, aby si je mohli vyzkoušet doma a podělit se o
novou kulinářskou zkušenost na další akci – Futrování na Farských.
9. června 2025 od 15:30 hodin v Čechově domě - Havlíčkovo nám. 253/5, Žďár nad Sázavou
Akce je součástí projektu „ Kulinářské dědictví cisterciáků ve střední Evropě“,
podpořeného z Programu Kreativní Evropa.
Návštěvníci akce mohou současně navštívit výstavu „Osobnosti, které ovlivnily žďárskou
kulturu, očima dětí“ z kroužku Kulturní laboratoř, umístěné také v Čechově domě.
Zde také nově sídlí Turistické a informační centrum Žďár nad Sázavou, jeho pracovníci Vám
podají informace o evropské síti cisterciáckých klášterních krajin CISTERSCAPES, která získala
označení Evropské dědictví (European Heritage Label/ EHL) i připravovaném návštěvnickém
centru a nových turistických trasách, které v regionu spolupráce Vyšší Brod- Zwettl –Zďár
nad Sázavou aktuálně vznikají s podporou Programu Interreg ATCZ.
Poslední aktualizace: 12. 6. 2025 14:44