Českobudějovicko skrze MAS Rozkvět a projekt MAP dostane zvláštní podporu v oblasti vzdělávání. Pro svůj unikátní výcvikový program nás vybral Nadační fond Eduzměna.
Výběr jazyka
- cz
- en
- de
Obsah
Pozvánka na ochutnávku kulinářských „drobností“ z cisterciácké kuchyně
klášterů ve střední Evropě.
Datum konání: 22. 6. 2025 začátek od 14:00
Místo konání: Vyšší Brod, Vyšší Brod
Typ akce: gastronomie
Organizátor: Neuvedeno
Ochutnávku připravili frekventanti kurzu „ Křížem krážem klášterem“, s bylinkami vás
seznámí edukátorka Lucie z vyšebrodského kláštera.
Receptury kulinářských „drobností“ jsou inspirovány historickými recepty z cisterciáckých
klášterů ve střední Evropě, s použitím tradičních surovin produkovaných přímo Cisterciáckým
opatstvím Vyšší Brod nebo zemědělci v blízkém okolí.
Nejen použité receptury obdrží také návštěvníci, aby si je mohli vyzkoušet doma a podělit se
o novou kulinářskou zkušenost na další akci – zářijových Dnech evropského dědictví
v klášteře Vyšší Brod.
22. června 2025 od 14 do 17 hodin v Klášterní zahradě, Vyšší Brod.
Akce je součástí projektu „ Kulinářské dědictví cisterciáků ve střední Evropě“,
podpořeného z Programu Kreativní Evropa.
Návštěvníci akce mohou současně získat informace o evropské síti cisterciáckých klášterních
krajin CISTERSCAPES, která získala označení Evropské dědictví (European Heritage Label/
EHL) i zasoutěžit si ve znalostním kvízu o drobné upomínkové předměty nebo degustační
vzorky „něčeho klášterního sladkého na zub“.
Poslední aktualizace: 17. 6. 2025 19:26